7 ting å huske på før, under og etter svingen

Å sette seg ned på sykkelen i en skarp sving er en viktig teknikk for å opprettholde kontroll og fart. Her er en detaljert forklaring:

1. Tilnærming:
Når du nærmer deg svingen, reis deg på tappene og len sykkelen inn i svingen.

2. Vektskift:
Flytt vekten til den utvendige fotpinnen for å opprettholde trekkraft og stabilitet. Dette gjør at sykkelen kan svinge mer effektivt samtidig som du har kontroll.

3. Sett deg ned:
Når sykkelen når toppen av svingen, begynner du å sette deg ned på setet. Dette vil senke tyngdepunktet og hjelpe deg å opprettholde balanse og kontroll.

4. Se fremover:
Hold øynene fokusert på utgangen av svingen og hvor du ønsker å gå. Dette vil hjelpe deg å opprettholde en jevn linje gjennom svingen.

5. Gasskontroll:
Bruk gradvis gass for å hjelpe sykkelen med å gå ut av svingen og opprettholde farten. Unngå overdreven akselerasjon da dette kan føre til at forhjulet løfter seg og mister veigrepet.

6. Kroppsposisjon:
Når du går ut av svingen, stå opp igjen på tappene og forberede deg på neste del av banen.

7. Øvelse:
Som enhver annen teknikk i motocross, krever det trening å sette seg ned i en skarp sving. Start med å øve i et kontrollert miljø og jobb deg gradvis opp til mer utfordrende svinger.

Husk at nøkkelen til suksess når du setter deg ned i en skarp sving er å opprettholde balanse og kontroll mens du holder sykkelen stabil og pekt i riktig retning. Lykke til!